Blog

Lahko se naučimo česarkoli – v 20 urah

Ne, to ni potegavščina. Tudi nobene dodatne ničle nismo pozabili pripisati. Dvajset ur je resnično dovolj, da osvojimo katerokoli novo znanje ali spretnost. Tuj jezik, igranje glasbila, ročne spretnosti; karkoli se odločimo, se lahko v tem časovnem roku naučimo. Vas zanima, kako? Pa preskočimo tokrat začetek. Vse dolge razlage o tem, kako delujejo možgani inContinue reading “Lahko se naučimo česarkoli – v 20 urah”

Najboljše življenje

Ljudje razmišljajo, da bodo srečni, ko bodo končno dobili to in to. Na primer dosti denarja. Ali kaj podobnega. Če bi le imel boljšo službo, bi bilo vse drugače, pravijo. Če bi le imel več denarja na bančnem računu, če bi le napredoval v svoji organizaciji, če bi le bil bolj priljubljen, če bi leContinue reading “Najboljše življenje”

Življenje ni pošteno

Življenje ni pošteno. Ampak ni pošteno do nikogar. Kar ga dela na nek način – poštenega, ne? Cenena internetna filozofija ali globoko razodetje? Kakor za koga. A dejstvo je, da ničesar ne bomo dobili zgolj zato, ker smo (ali pa nismo) dobri po srcu in prijazni in ustrežljivi in se toliko žrtvujemo za druge inContinue reading “Življenje ni pošteno”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Trditi, da je znanost samo za znanstvenike, bi bilo enako zgrešeno kot trditi, da je umetnost samo za umetnike. Je pa res, da znanost včasih težko najde pot iz suhoparnih akademskih okolij do slehernika, zato ne prispeva k rasti družbe v tolikšni meri, kot bi lahko. Nisem znanstvenik, kljub temu pa stremim k temu, da imajo moji nastopi in pisanja podlago v znanosti. Ljudi želim prepričati, da so sposobni več, da zmorejo več in da bodo to – več lahko tudi dosegli. Če se bodo za to le enkrat odločili.

%d bloggers like this: