iGROW Center za uporabne veščine

Trenutno še potekajo aktivnosti za zagon Centra za uporabne veščine iGROW. Ustanovljen bo s tem namenom:

– spodbujati praktično uporabne veščine, ki posameznikom omogočajo zavedanje in boljše izkoriščanje svojih osebnih potencialov, doseganje zastavljenih ciljev in posledično tudi lažjo vključitev v družbo.

– spodbujati družbo aktivnih posameznikov, ki s pomočjo uporabnih veščin prispevajo k boljši vključenosti v družbo in s tem sami prispevajo k zmanjševanju revščine in neenakosti, ob hkratnem pretoku idej, znanja, napredka in trajnostnega razvoja.  

– zmanjševati prepad med znanostjo in dejansko uporabnostjo znanstvenih dognanj v praksi in na tak način prispevati k osebni rasti ljudi, rasti organizacij in razvoju inovativne dejavnosti.

– integracija in povezovanje strokovnjakov in praktikov z različnih vsebinskih področij, namenjenih izboljšanju kvalitete življenja ljudem in boljšim rezultatom organizacij.

– spremljanje in poznavanje zanimanja ljudi za različne rešitve in pomoč, ter delovanje tam, kjer bi ljudje pomoč najbolj potrebovali.

– spodbujanje iskanja novih možnosti in rešitev z razpisi za izdelavo raziskovalnih del in prosvetiteljskih prispevkov.

– izvajanje in razvoj založništva za izobraževalne, kulturne in humanistične namene.

Dejavnost centra bo obsegala izvajanje različnih oblik izobraževanja, usposabljanja, izvedenske (ekspertne) dejavnosti, dejavnost medijev in založništva ter kulturne in umetniške dejavnosti.

***

Za kaj pravzaprav gre pri vsem skupaj?

Za spoznanje, da živimo daleč pod našimi potenciali. Zmoremo namreč bistveno več, kot pa v vsakdanjem življenju dejansko uporabljamo.

Kajti povsem preprosto  lahko v zgolj nekaj dneh za dva, tri, štiri ali pa še več krat povečamo hitrost branja, pisanja, pomnjenja in marsičesa drugega (hej, kako pa mislite, da osnovnošolci na tekmovanjih v pomnjenju števila pi naštejejo preko 2.000 decimalk?). Vsakdo to zmore. Le najverjetneje še ni slišal za to.

Imamo mišice, s katerimi lahko najverjetneje dvignemo vse predmete v sobi, kjer se trenutno nahajamo, pa tudi sicer imamo fizično telo, sposobno preživetja nepredstavljivih naporov. Nekje sem zasledil, da naša očesa vidijo deset milijonov odtenkov barv. Deset milijonov! Treba je le začeti gledati. Tudi slišimo lahko na tisoče zvokov, vse od 20 pa do 20.000 Hertzov. Naše telo lahko vzdrži okoli 60 stopinj C razpona, naš jezik pa loči med 100.000 različnimi okusi. In nos? Ta lahko loči triljion vonjav (zapis v Wikipediji mi pravi, da je to milijon milijonov). Ha?!?

Vse to nam je omogočeno. Vse to lahko dosežemo.

Koliko od tega pa resnično izkoristimo?

Velikani smo, pa se tega ne zavedamo. Ne, niti približno se ne zavedamo, kaj bi lahko postali, kaj vse bi lahko dosegli.

V Centru za uporabne veščine iGrow se bomo ukvarjali prav s tem. Posameznike bomo spodbujali k akciji. Prepičati jih želimo, da zmorejo več. Bistveno več. Kako malo je potrebno, da to storijo. In kako velika razlika lahko iz tega nastane. Popolnoma drug svet, pravzaprav. Treba se je le odločiti. Potem je vse enostavno. Potem vse steče. Naša življenja se da spremeniti. Na bolje.

***

Če želite prejeti več informacij o predvidenih seminarjih ali pa imate kakšna druga vprašaja povezana s centrom ali aktivnostmi, ki jih bo center izvajal, mi pišite. Z veseljem bom odgovoril.

%d bloggers like this: