Kreativno pisanje

Vsakdo lahko ustvarja s pisano besedo. Tudi vi. Če mi dovolite, vas v to prepričam.

Kdaj? Bo še določeno, glede na razmere

Kje? Predvidoma na območju Ljubljane

Koliko? Predvidoma 30,00 EUR


Ni področja človekovega ustvarjanja, pri katerem ne bi mogel znatno napredovati tisti, ki se je pripravljen učiti.


Težava piscev in vseh tistih ki bi to radi postali ni v nepoznavanju tehnike pisanja, ampak v tem, da svojega genija držijo ujetega globoko v svoji podzavesti. Zato tudi vsi tečaji kreativnega pisanja, ki se posvečajo zgolj tehniki pisanja in pisnega izražanja, ne zadenejo bistva.

Kajti tako kot vse druge veščine, je tudi ustvarjanje s pisno besedo funkcija celotne osebnosti. Podzavestni tok mora teči svobodno in neovirano, s seboj pa prinašati vse blage spomine, občutke in ideje iz ustvarjalne podzavesti; zavestni del mora z njimi le upravljati in jih uporabiti, a na način, da tega podzavestnega toka ne prekine.

Nevarnost resnega preučevanja tehnike pisanja pa je ravno v tem, da si naš razum, torej naš zavestni del, prične domišljati, da je on pomembnejši del ekipe.

Pa to seveda ni. Njegovo poslanstvo je resda nezamenljivo in nujno potrebno, ampak šele PO TEM, ko so ideje iz podzavesti že priplavale na površje. In nič prej.


Naš seminar bo zato drugačen. Precej drugačen. Ne bomo govorili o tehniki pisanja, ampak o pisanju. Kako sploh začeti pisati, kako izgraditi osebnost pisca, kako s pomočjo preprostih vaj napredovati in krepiti voljo za pisanje. S konkretnimi orodji bomo skušali stopiti v kontakt s svojim podzavestnim in od tam črpati ideje in motivacijo za pisanje. Le tako bomo lahko osvobodili podzavest od vseh vrst blokad in jo spustili na ustvarjalno svobodo. Šele takrat bomo pripravljeni na pogovor o tehnikah pisanja. Ko bomo že zmogli pisati.


Videli boste, da zmore pisati prav vsakdo. Tudi vi.


Obstaja na tone uporabnih priročnikov in tečajev kreativnega pisanja, ki so najbrž vsi po vrsti zelo kvalitetni in jih zato nikakor ne odsvetujemo.

Učijo vas, kako pisati. In to je dobro.

Naš seminar pa vas ne uči kako pisati, ampak kako postati tisti, ki piše. Tista, ki pisno ustvarja. In to je nekaj povsem drugega.

Tudi vi imate v sebi dar pisanja. Zakaj ga ne bi delili s svetom?

%d bloggers like this: