L. R. Giuliani: Dunaj kliče

Ko po noči razuzdanega veseljačenja Enrico Moretti pristane v dunajskem mestnem zaporu, nima prav veliko izbire. Policijskemu načelniku mora pomagati raziskati umor nekega lokalnega vplivneža.

A čeprav je tudi sam policist, njegova naloga ni tipično policijska. Pa tudi nobene možnosti ni, da bi lahko zgolj s psihološkim profiliranjem ugotovil skrivnosti iz pokojnikovega življenja, s pomočjo katerih bi razvozlal primer. Seveda. Težava je le v tem, da mu tega nihče ne verjame. Zato mu ne preostane drugega, kot da želeno vsebino dostavi. Ali pač naredi, da bodo tako videti. Kot prekaljenemu igralcu pokra bi mu to lahko celo uspelo...


Pri založbi Meander je maja 2019 izšla tudi druga knjiga s pustolovščinami navihanega Europolovega agenta.

Če imate radi starodavne skrivnosti, mistična društva v stilu Da Vincijeve šifre, romantiko in napetosti, boste to knjigo prebrali v eni noči. S kozarcem vina v roki in polnočnim saksofonom. Naj vam bo ta nepridiprav za vodiča, morda odkrijete povsem novi Dunaj. Le ne jemljite ga preveč resno. In ja, če na koncu izboljšate svoje zapeljevalske sposobnosti, odnesete kaj iz praktične policijske psihologije ali pa zvišate možnosti, da se izgovorite iz težav ko bo to najbolj potrebno, mu tega pač ne boste zamerili.

Sicer pa…. kdo pravi, da kriminalke ne bi smele biti zabavne?


“So knjige, ki jih samo preberem, so knjige, ki jih preberem in mi dajo misliti. So knjige, ob katerih se naučim česa novega. So knjige, ki jih preberem dvakrat in jih odložim na stopnice za še eno branje, kdaj kasneje. Dunaj kliče je vse to. Knjiga ob kateri lahko uživaš in se mimogrede marsičesa naučiš, čeprav se z avtorjem in glavnim junakom marsikdaj ne uspeš poistovetiti. Ampak, tip res veliko ve in to lepo vpleta v zanimivo zgodbo.”

Drago Mislej – Mef

Dunaj kliče najdete v vseh bolje založenih knjigarnah in tukaj.

%d bloggers like this: