L. R. Giuliani: Dunaj kliče

Ko po noči razuzdanega veseljačenja Enrico Moretti pristane v dunajskem mestnem zaporu, nima prav veliko izbire. Policijskemu načelniku mora pomagati raziskati umor nekega lokalnega vplivneža.

A čeprav je tudi sam policist, njegova naloga ni tipično policijska. Pa tudi nobene možnosti ni, da bi lahko zgolj s psihološkim profiliranjem ugotovil skrivnosti iz pokojnikovega življenja, s pomočjo katerih bi razvozlal primer. Seveda. Težava je le v tem, da mu tega nihče ne verjame. Zato mu ne preostane drugega, kot da želeno vsebino dostavi. Ali pač naredi, da bodo tako videti. Kot prekaljenemu igralcu pokra bi mu to lahko celo uspelo...


“So knjige, ki jih samo preberem, so knjige, ki jih preberem in mi dajo misliti. So knjige, ob katerih se naučim česa novega. So knjige, ki jih preberem dvakrat in jih odložim na stopnice za še eno branje, kdaj kasneje. Dunaj kliče je vse to. Knjiga ob kateri lahko uživaš in se mimogrede marsičesa naučiš, čeprav se z avtorjem in glavnim junakom marsikdaj ne uspeš poistovetiti. Ampak, tip res veliko ve in to lepo vpleta v zanimivo zgodbo.”

Drago Mislej – Mef

Dunaj kliče najdete v vseh bolje založenih knjigarnah in tukaj.

%d bloggers like this: