L. R. Guliani: Prva misija Pariz

Enrico Moretti se spozna na hitre avtomobile in vroča dekleta. Je nesramno bogat, privlačen in zapeljiv. Počne divje in nore stvari in živi La Vida Loca življenje, kjer se zabava nikoli ne konča.

A ta mladi Italijan ni zgolj playboy in lena baraba v dobro ukrojeni obleki.

Je tudi bivši policijski pogajalec, ki želi delati za Europol. In ko se na svetovnem črnem trgu pojavi novica o ukradenem seznamu ključnih Europolovih agentov pod krinko, mora prav on odpotovati v Pariz z nalogo da povrne seznam, zmanjša škodo in ujame izdajalca. Tipična naloga za tipičnega agenta. Ne pa zanj, saj vendar ni James Bond in ne ve kaj dosti o pretepanju, pregonu in ubijanju. Ve pa nekaj o zapeljevanju. In doma je v svetu iger na srečo, močnih pijač in neugledne družbe. In zna pripovedovati zgodbe, s pomočjo katerih se venomer rešuje iz težav. Bo vse to dovolj za njegovo prvo misijo v svet laži in vohunskih prevar?


Založba Menader je leta 2018 izdala Amazonovo uspešnico Prva misija Pariz, katero so bralci označili kot osvežujočo drugačno kriminalko; kratko, inteligentno in seksi branje.

Kar ni presenetljivo, saj so v svetu literarnih likov vsi glavni junaki praviloma trdi, ostri in smrtno resni. Znajo se pretepati in znajo ubijati.

V tej zgodbi pa nastopa junak, ki sploh ni tak. Še zdaleč ne. Le brihten je. In je bolj ljubimec kot morilec.


Prvo misijo Pariz lahko najdete v vseh bolje založenih slovenski knigarnah ali pa tukaj.

%d bloggers like this: