L. R. Giuliani: Tujec v Moskvi

Po razburljivi avanturi v vojaškem okolju, Morettija doseže novica o ugrabitvi skupine človekoljubnih delavcev v nemirnem Afganistanu. Med njimi je tudi Blanche, nevarna črnolaska iz Prve misije Pariz, ki pa je tam na posebni vohunski misiji.

Zaradi političnih razlogov njeno reševanje ne pride v poštev, nemočna ujetnica je prepuščena svoji usodi. Moretti se s tem ne more sprijazniti, zato se odloči, da jo bo rešil sam. Na lastno pest odpotuje v Pakistan in od tam preko legendarnega prelaza Khyber Pass v Afganistan, kjer pade v past krvoločnim talibanom. Preživeti uspe zgolj zaradi svojih pogajalskih sposobnosti, s katerimi si (dobesedno) reši življenje. Skoraj mrtvega ga v puščavi najdejo beduini in predajo Američanom, ti pa ga iz bolnišnice pošljejo naravnost domov.

Obupani Moretti se naposled obrne na ruske plačance, ki so zapolnili praznino po ameriškem odhodu iz Afganistana in so sedaj njegova edina možnost. Najde jih v Kijevu. Po napornem in brutalnem zasliševanju se z njimi uspe pogoditi, da mu bodo pomagali, če zanje v zameno pridobi in jim izroči neke predmete iz zloglasnega Černobila. Zato se napoti v izključitveno območje elektrarne, tam pa se glavna preizkušnja šele začne…


Kaj vse je moški kot Moretti pripravljen storiti, da reši žensko, ki jo ljubi?


Od avgusta 2022 v vseh bolje založenih knjigarnah.

%d bloggers like this: