Osebno svetovanje pri Amazonu

Če želite, vam lahko pri objavi vašega dela na Amazonu tudi osebno svetujem.

Moje znanje in izkušnje le za vas in vašo bodočo uspešnico. Kaj pravite?

Neverjetno? Niti ne. Če je uspelo meni, čisto možno lahko uspe tudi vam.

***

Kaj vam ponujam?

Vsebine, o katerih govorim na seminarju Objava knjige na Amazonu, lahko prilagodim samo vam in vaši zgodbi. To pomeni, da:

– skupaj odpreva vaš Amazonov KDP račun, nato pa skupaj tudi objaviva vašo knjigo

– pri tem uporabiva konkretna orodja, s katerimi bomo pripomogli k večji izpostavljenosti knjige (ustrezne metapodatke, vpadljivo naslovnico, opis, kategorijo, ključne besede in druga),

– skupaj uporabiva Amazonove KDP Select predloge za promocijo knjige (brezplačne),

– si ogledava možnosti zunanjih (plačljivih) orodij za promocijo knjige in narediva načrt promocije

– se pogovoriva o zaslužku in seveda davkih (komu prijaviti dobiček? V ZDA, kjer je sedež podjetja ali v Sloveniji? Kako vse skupaj sploh prijaviti, pod kakimi predpisi, na kaj se sklicevati? Oziroma kaj sploh je zaslužek na Amazonu, v katero kategorijo spada? itd.) in predvsem…

– in predvsem… se pogovoriva o vseh možnih vprašanjih in dilemah, ki se bodo ob tem pojavile. In teh bo zagotovo veliko. Vem, ker sem jih imel tudi sam, a se za razliko od vas nisem imel na koga obrniti.


Lahko jamčim, da bo vaša knjiga postala uspešnica na Amazonu?

Žal ne. Lahko pa pomagam zagotoviti čim boljše izhodišče za to.


S svojim znanjem, izkušnjami in naučenimi lekcijami. Ni vam potrebno preždeti celih noči za računalnikom, kot je bilo treba meni. Ni vam treba delati istih napak kot meni. Vaš čas je preveč dragocen. Raje napišite novo knjigo ali še dodatno izboljšate vašo bodočo uspešnico, meni pa pustite, da vam pokažem, kako bo to tudi postala. 

Sem jaz pravi naslov za to?

Moja zgodba gre nekako takole. Aprila 2016 sem napisal grob osnutek neke kriminalke. Imel sem več možnosti; lahko bi jo izdal v samozaložbi, a bi v to moral vložiti precej energije, časa in seveda tudi denarja. Lahko bi rokopis poslal založbam in čaka in upal na njihov blagoslov (kot stori večina avtorjev). Glede na to, da sem bil neznano ime, z nobenimi predhodnimi referencami in objavami, bi skoraj gotovo doživel zavrnitev (kot toliko drugih nadobudnih avtorjev). Obstaja tudi velika verjetnost, da zaradi moje anonimnosti rokopisa dejansko sploh nihče ne bi prebral (kot ne preberejo rokopisov večine nesojenih avtorjev).

Odločil sem se za tretjo možnost in knjigo napisal v angleškem jeziku, jo dal lektorirati (to je bil poleg nakupa profesionalne naslovnice edini strošek) in jo objavil. Na Amazonu.

Z uporabo vseh orodij in priporočil, ki mi jih je Amazon omogočil, sem uspel vzbuditi zanimanje za knjigo First Mission Paris – WTF in the City of Lights. Od primernih posameznikov (visoko rangiranih Amazonovih recenzentov) sem pridobil prve ocene, ki so knjigi še dodali verodostojnosti in vse skupaj se je končalo na prvem mestu lestvice uspešnic v kategoriji International Mystery and Crime.

Od tu do pogodbe z založbo ni bilo več daleč.

A založba v tem primeru pred seboj ni imela nekega neznanega avtorja z delom, katerega vrednost bi bila vprašljiva, ampak je šlo za konkretni izdelek, preverjen na trgu, z ustreznimi recenzijami in ocenami. V takih razmerah odločitev založbe ni bila nobeno presenečenje.

***

Če se odločite za mojo pomoč, bi to izgledalo nekako takole:

  • Naprej mi sporočite, da vas ta možnost zanima
  • Od mene prejmete nabor vprašanj, na katera seveda odgovorite, jaz pa to potrebujem, da se vsebinsko pripravim na najino srečanje
  • Najverjetneje vam potem zastavim še več vprašanj (ne gre drugače)
  • Ko je vse jasno, sledi osebno srečanje, kjer skupaj objaviva vašo knjigo

Cena osebnega svetovanja? 90,00 EUR

Uro in kraj srečanja prilagodimo seveda vam.

Zaključno osebno srečanje je časovno neomejeno in ga zaključimo, šele ko vašo knjigo uspešno objavimo.

***

***

Kot boste videli, je izdati knjigo na Amazonu precej preprosto. A se takrat vse skupaj šele začne… Med milijoni in milijoni knjig bo vaša zgolj ena izmed njih. Izgubljena v neskončnem prostranstvu Amazonovega drobovja. Razen vas (in vaših najbližjih, se razume) je dejansko nihče ne bo priklical. Tudi po Amazonu uporabniki brskajo na enak način kot na googlu; druge strani zadetkov skoraj nihče ne pogleda, tretje pa zagotovo ne. In če je na vsaki strani 20 zadetkov, vaša pa je na 551.000 mestu vaše kategorije… saj veste, kaj mislim? Ja, tako je to.

Kaj pa lahko storite? Z ustrezno in premišljeno izbiro naslova, ključnih besed, kategorij, opisov in drugih razpoložljivih orodij lahko bistveno vplivate na pojavljanje vaše knjige med zadetki.  Ja, dejansko ji lahko pomagate. Brez kakršnega koli stroška. Vse ostalo bodo za vas naredili Amazonovi algoritmi.

Lahko jo naredite vidno. O tem govorim. Tukaj vam lahko pomagam. Zato ta ponudba.


Za koga je primerno osebno svetovanje pri Amazonu?

Za tiste, ki bi radi izdali knjigo na Amazonu, pa se seminarja Objava knjige na Amazonu ne morejo udeležiti.

Ali pa so se ga že in se jim je pri tem porodilo preveč vprašanj ali pa si zgolj želijo ob sebi nekoga, ki je že prehodil vso pot in jim lahko neposredno in osebno svetuje.

Za tiste, ki jim dnevne aktivnosti ne omogočajo udeležbe na takih dogodkih.

Za tiste, ki se jim preveč mudi do naslednjega seminarja.

Za tiste, ki se preprosto ne želijo izpostavljati.

In predvsem, za vsakogar, ki bi želel svojemu projektu na tem največjem trgovcu na svetu dati najboljši možen štart in zagon.

Se vidimo?

%d bloggers like this: