PRAKTIČNO UČENJE

Zakaj bi se učili učenja?

Ker lahko imate od tega čisto konkretno korist. Čeprav pojme kot so učenje, znanje in preverjanje znanja, na prvo žogo vedno povežemo s šolo in formalnimi institucijami izobraževanja nasploh, je učenje vse več kot to. Res je, učimo se, ker se moramo, na primer v šoli, ampak tudi zato, ker le tako lahko dosežemo kaj povsem uporabnega (dobimo vozniško dovoljenje, se naučimo plesati, kvačkati ali igrati na glasbeni instrument) ali kako drugače koristnega. Učenje je v resnici nekaj, česar se lotevamo vedno znova, le da se tega sploh ne zavedamo ali tako ne pojmujemo.

Torej imamo opravka z nečim, kar vse življenje tako ali drugače počnemo (se učimo), ne vemo pa, ali to počnemo prav. Obstaja namreč možnost, da to počnemo povsem narobe.

Če imamo torej možnost, da neko opravilo, v našem primeru učenje, opravimo lažje, hitreje, z manj truda in boljšim izplenom, potem skoraj ni razloga, da tega ne bi uporabili. Na katerem koli področju. Zato se je smiselno poučiti o učenju. In zato je smiselno prebrati to knjigo.


Redna cena: 14,90 €


“Učenje je temeljni način pridobivanja novega znanja. Študenti in vsi drugi, ki se moramo stalno učiti, premalo pozornosti posvečamo metodam učenja, s katerimi bi izboljšali svoje dosežke. Ta knjiga na zelo razumljiv in nazoren način zapolni to nišo. Poleg opisovanja multisenzornega učenja, različnih tehnik učenja, vloge čustev in podzavesti pri učenju, je knjiga tudi motivacijsko orodje in priročnik, s pomočjo katerega bomo izboljšali učinke učenja. Še posebej je dopadljivo poglavje o učenju brez zavedanja, da se učimo. Knjigo priporočam vsem, ki želijo učinkovito dosegati karkoli v svojem življenju.”

prof. dr. Iztok Prezelj, prodekan za raziskovalno dejavnost
Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

Redna cena: 14,90 €

%d bloggers like this: