PRAKTIČNO UČENJE

Zakaj bi se učili učenja?

Ker lahko imate od tega čisto konkretno korist. Čeprav pojme kot so učenje, znanje in preverjanje znanja običajno povezujemo s šolo, je učenje vse več kot to. Res je, učimo se, ker se moramo, na primer v šoli, ampak tudi zato, ker le tako lahko dosežemo kaj povsem uporabnega ali kako drugače koristnega. Učenje je v resnici nekaj, česar se lotevamo vedno znova, le da se tega sploh ne zavedamo ali tako ne pojmujemo.

Torej imamo opravka z nečim, kar vse življenje tako ali drugače počnemo (se učimo), ne vemo pa, ali to počnemo prav. Obstaja namreč možnost, da to počnemo povsem narobe. Če imamo torej možnost, da neko opravilo, v našem primeru učenje, opravimo lažje, hitreje, z manj truda in boljšim izplenom, potem skoraj ni razloga, da tega ne bi uporabili. Na katerem koli področju. Zato se je smiselno poučiti o učenju. In zato je smiselno prebrati to knjigo


Izide marca 2021


Če vam način učenja po katerem delujete, prinaša rezultate s katerimi ste zadovoljni, z njim seveda mirne duše nadaljujte. In to knjigo le bežno preletite. Kdo ve, morda kljub vsemu zasledite kaj, kar bi vam lahko koristilo. Če pa menite, da vam dosedanji način učenja ne prinaša rezultatov, kot bi si jih želeli, ali pa bi se želeli učiti manj časa, ste vljudno vabljeni, da stvari, o katerih je govora v tej knjigi, sami preizkusite. Najverjetneje bodo delovale in boste učenje doživljali manj stresno in naporno, pa tudi v krajšem času se boste več naučili. In z levo roko opravili vsak izpit. 

Iz knjige.

Izide marca 2021

%d bloggers like this: