iGROW Sprejemanje odločitev

S sprejemanjem kvalitetnih odločitev lahko izboljšate kvaliteto vašega življenja. Vabljeni:

Kdaj? Bo še določeno, glede na razmere

Kje? Predvidoma na območju Ljubljane

Koliko? Predvidoma 30,00 EUR


Vaše trenutne razmere so odmev vaših odločitev iz preteklosti.


Otročje lahko je sprejemati odločitve, če… če imate vse potrebne podatke! Če lahko v miru vse možnosti pretehtate, jih med seboj racionalno primerjate in soočite. A v vsakdanjem življenju ni vedno tako. Oziroma; skoraj nikoli ni tako. V večini primerov nimate vseh potrebnih podatkov, ki bi vam olajšali odločanje. Pa se morate kljub temu odločati. Vedno znova in znova. Vsak trenutek vsakega dne.

Zato se morate naučiti sprejemati odločitve na točki, na kateri ste, s tem, kar imate. To pa je tisto, kar loči uspešne od manj uspešnih. Zmagovalce od poražencev. Lahko govorimo o intuiciji, o šestem čutu, o nenavadnih občutkih ali pa samo o drznosti, a dejstvo je, da se uspešni ljudje upajo odločati tudi takrat, ko nimajo vseh potrebnih podatkov. Ko niso v varni coni udobja, lepo obkroženi z vsemi ugodnimi okoliščinami za sprejem neke odločitve.


Veščino kvalitetnega sprejemanja odločitev pa se da priučiti.


Čeprav si odločitve predstavljamo kot neko zavestno početje, je to vse prej kot le to. Kajti odločitve sprejemamo praktično ves čas, po tisoče na dan, a se jih sploh ne zavedamo. Saj, a je kdo rekel, da si morate danes zjutraj umiti zobe? Najverjetneje ne, torej si jih ni bilo nujno treba. A ste vi to kljub temu storili. Zakaj že?

Zaradi teh majhnih vsakdanjih odločitev, ki se jih še zavedamo ne, živimo točno takšno življenje, kot ga živimo. In smo na mestu, kjer smo in je naše življenje takšno, kot je. Vse to je v direktni povezavi z našimi navadami in dnevnimi rituali, ki izhajajo iz prav teh odločitev.

Iz tega lahko izpeljemo logični sklep; če nam torej ni všeč, kjer danes stojimo, moramo začeti sprejemati drugačne, torej boljše, odločitve.

Tukaj vam lahko pomaga seminar iGROW Sprejemanje odločitev.


Na seminarju si bomo pogledali, kaj dejansko pomeni, da so naše trenutne razmere posledica odločitev iz preteklosti. Kajti če to drži, potem lahko logično sklepamo, da bodo tudi odločitve današnjega dne odmevale v prihodnosti.

S pomočjo Canfieldove formule D + R = I, torej dogodek plus naša reakcija je enako izid, bomo ugotovili, da smo dejansko le mi 100% odgovorni za svoje življenje. In da je to pravzaprav dobra novica, saj smo mi tudi edina stvar, na katero v morju zunanjih dogodkov sploh lahko vplivamo.

Videli bomo, da se pripadniki človeške rase na odzive okoli nas odločamo na dva načina. Prvi je specifično človeški in poteka tako, da o vsem skupaj najprej racionalno premislimo in se nato povsem zavestno (racionalno) odločimo. Govorimo torej o zavestnem odločanju. Drugi poteka hitreje in nezavedno od nas, s pomočjo intuicije. Na podoben način kot se na dražljaje odzivajo naši živalski predniki. Takrat globoko v sebi le čutimo, da nam je nekaj bolj ali manj privlačno. Če nas kdo vpraša, zakaj smo se tako odločili, mu na to ne znamo odgovoriti, saj le čutimo, da je nekaj bolje ali slabše za nas (podobno kot začuti kuščar, ko se mu približuje grozeča senca). Oba imamo na voljo, le zakaj ju ne bi uporabili?

Večino časa pa bomo posvetili vzpostavitvi konkretnega sistema vrednot in stališč, ki bo nezavedno od vas tvoril bodočo arhitekturo vašega odločanja. Dobili boste referenčno listo, po kateri se boste lahko ravnali in odločali v vsaki, še tako nepredvidljivi situaciji.

S sprejemanjem ustreznih odločitev boste dvignili kvaliteto vašega življenja na višjo raven. Na kateremkoli področju.

%d bloggers like this: