Umetnost sprejmanja odločitev

Otročje lahko je sprejemati odločitve, če… če imate vse potrebne podatke. Če lahko v miru vse možnosti pretehtate, jih med seboj racionalno primerjate in soočite. A v vsakdanjem življenju ni vedno tako. Oziroma; skoraj nikoli ni tako. V večini primerov nimate vseh potrebnih podatkov, ki bi vam olajšali odločanje. Pa se morate kljub temu odločati. Vedno znova in znova. Vsak trenutek vsakega dne. Poglejte svoje življenje; na točki, kjer ste sedaj, ste prav zaradi vaših preteklih odločitev. Še več; kot pravi Robin Sharma, avtor Meniha, ki je prodal svojeg Ferarrija in sijajen govorec, je vaše življenje odmev vaših preteklih odločitev. Čeprav se morda tega v tem trenutku ne zavedate, so vas prav te te pripeljale do sem. Ne okoliščine, na katere vi niste imeli vpliva (kot bi morda najprej mislili), ampak vaš odziv na te okoliščine! To je tisto, kar šteje. In to je tisto, kar spremeni igro.

Zakaj torej ljudje ne napredujejo v življenju? Ker dovolijo trenutnim okoliščinam, da vplivajo na to, če in kdaj se bodo za kaj odločili. To pa je zagotovo največja napaka in ovira pri napredku. Saj vendar veste, da nikoli ne bo vseh ugodnih okoliščin, nikoli ne bo pravi čas. Nikoli ne boste imeli vseh potrebnih informacij, vseh jamstev in garancij. Nikoli. Zato se morate naučiti sprejemati odločitve na točki, na kateri ste, s tem, kar imate. To pa je tisto, kar loči uspešne od manj uspešnih. Zmagovalce od poražencev. Lahko govorimo o intuiciji, o šestem čutu, o nenavadnih občutkih ali pa samo o drznosti, a dejstvo je, da se uspešni ljudje upajo odločati tudi takrat, ko nimajo vseh potrebnih podatkov. Ko niso v varni coni udobja, lepo obkroženi z vsemi ugodnimi okoliščinami za sprejem neke odločitve.

***

Obstajata dva preprosta mehanizma, ki vam pomagata pri sprejemanju odločitev. Prvi je s prejemanjem zavez in oblikovanjem stališč, drugi pa s pomočjo intuicije.

Veščina učinkovitega sprejemanja odločitev nam dejansko olajša življenje. Kot vsako veščino, se tudi te da priučiti. Nobene skrivnosti ni v tem. Obstajajo seminarji in delavnice, ki vam omogočajo doseči mojstrstvo pri sprejemanju odločitev.

Če vas zanima seminar o učinkovitem sprejemanja odločitev v organizaciji centra za uporabne veščine iGROW, mi prosim pišite.

***

Na seminarju vam bom podrobno predstavil oba opisana načina, s katerima boste dosegli mojstrtsvo pri sprejemanju odločitev. Ne glede na to ali ste skromni javni uslužbenec, študent, podjetnik, ali pa predsednik uprave kakega uspešnega podjetja, z ustreznim sprejemanjem odločitev boste vaše življenje prestavili v višjo prestavo.

In kar je najpomembneje; začeli boste prejemati rezultate, h katerim stremite. Končno…

!!! Začnemo NOVEMBRA 2019!!!

Lokacijo in čas seminarja bomo prilagodili povpraševanju, dogodek bo trajal predvidoma tri ure, s ceno 30 EUR po osebi.

VEČ O KRAJU IN ČASU ŠE SLEDI


Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: