UČBENIK USPEHA

Obstajajo uspešni ljudje in vsi tisti, ki to niso. Pri čemer pa uspešni sploh niso kaj boljši od vseh drugih. Še več; objektivno gledano ni pri njih prav nobenih posebnih okoliščin, po katerih bi se ločili od večine. Praviloma to tudi niso bolj izobraženi, bolj inteligentni, pametnejši, lepši, ali pa kako drugače za uspeh bolje opremljeni posamezniki.

Zakaj so torej uspešni?

Ker delajo nekaj DRUGAČE. Samo zato. Uspeh je vedno le posledica. Rezultat. In nima nič s srečo, naključjem, posebnimi okoliščinami ali čem podobnim. Ne, ti posamezniki sploh niso bili rojeni pod srečno zvezdo. Ravno obratno; srečni so, ker so uspešni. Uspešni pa so zato, ker delujejo v skladu s principi uspeha. Čeprav tega najverjetneje niti ne vedo.

Kar je seveda lepa novica, kajti principe uspeha se da priučiti.


V čem je trik?

Obstaja razlog, zakaj je naše življenje ta trenutek točno tako, kot je. Na kataremkoli področju; stanje na bančnem računu, položaj v organizaciji, ugled v družbi, odnosi z bližnjimi, kamorkoli pravzaprav pogledamo, vse to imamo zaradi naših preteklih misli, preteklih odločitev in preteklih dejanj. Če nam ni všeč, kje v življenju stojimo, pomeni, da pač niso delovale stvari, ki smo jih počeli v preteklosti. Preprosto povedano, kar smo počeli do zdaj, pač ni bilo ustrezno, zato nimamo tega, kar bi si morda želeli.

Če želimo drugačne rezultate, je torej treba nekaj spremeniti. Brez tega ne gre. Kajti početi iste stvari in pričakovati drugačne rezultate, ni samo brezupno, ampak tudi butasto. Brez sprememb bomo zgolj podoživljali ene in iste rezultate, vedno znova in znova. In napredka ne bo.

Popolnoma nobenega razloga pa ni, da ne bi napredovali. Le premakniti se moramo. In ne čakati. Misli so dobre, a niso dovolj. Svet spreminjamo in si ga ustvarjamo po svoji podobi z dejanji in ne z mislijo o teh dejanjih. Bistvena razlika. Učbenik uspeha vam pokaže, kako to storiti.

Redna cena: 23,00 €


“V poplavi priročnikov in raznovrstnih knjig za osebnostno rast na trgu pričujoča knjiga izstopa, ker ne predstavlja le prevoda anglosaksonskih veleuspešnic zahodnega sveta ali povzetkov vzhodnjaških filozofij. Gre za avtorsko delo, ki vključuje slovensko družbeno in kulturno ozadje, fenomene sodobne slovenske družbe in kulture, ki se odražajo v strukturah vsakdanjega življenja .”

mag. Maja Ilijavec, Inštitut za antropologijo

Redna cena: 23,00 €

%d bloggers like this: